O NAS

Smo prostovoljno gasilsko društvo z več kot 90 - letno tradicijo in delovanjem na področju gasilstva in požarne preventive. Društvo šteje približno 90 članov od tega je 20 otrok, 10 žen, 10 veteranov in 25 operativnih članov, ki so izurjeni v gasilskih veščinah in imajo opravljeni tečaje in različne specialnosti, kot so: delo z nevarnimi snovi, tehnično reševanje, tečaj za uporabnika izolirnega dihalnega aparata, usposabljanje za gašenje v notranjih prostorih, tečaj za varno delo z motorno žago, usposabljanje za prekrivanje streh, tečaj za radio zveze, ter nekaj gasilcev, ki ima opravljen potapljaški tečaj, ter še vrsto drugih specialnosti, ki so potrebni za profesionalno delo v gasilski organizaciji.

 

Društvo operativno deluje na področju Brda, Vrhovcev in Griča. Na poziv regijskega centra za obveščanje ali gasilske brigade Ljubljana delujemo tudi na širšem področju Ljubljane in po potrebi izven nje. Redno se vključujemo v izobraževalne programe Gasilske zveze Slovenije in gasilske zveze Ljubljana, ki deluje v okviru financiranja mestne občine Ljubljana. Aktivni smo tudi pri delu z mladimi, za občane pa redno prirejamo preventivne dneve, kjer pokažemo svojo opremo, ter znanje s katerim razpolagamo.

 

Operativne naloge izvajamo s tremi vozili, in sicer VW Transporter,manjše tehnično vozilo in vozilo za vodenje, Renault Master, gasilsko vozilo z vodo, ki ima v svoji opremi tudi visokotlačno črpalko in 300 litrov vode, uporabljamo ga za prevoz moštva in opreme, ter Man 14.280, osnovno napadalno gasilsko vozilo s cisterno (2500 litrov vode) in opremo za reševanje. V nekaj vrsticah smo na kratko predstavili naše društvo. Veselilo nas bo, če nas boste ob priliki obiskali, radi pa vam bomo priskočili na pomoč tudi v primeru nesreče in izrednih dogodkov.

 

Na pomoč!

Gasilci PGD Ljubljana - Brdo