MLADINA

Mladi lahko pristopijo v gasilske vrste s 6 letom starosti, oz. ko stopijo v 1. Razred osnovne šole.
Mladina, se lahko vpiše h gasilcem, kadarkoli v tekočem letu. Z mladimi se družimo od septembra do julija, ko nas čaka poletni tabor v Bohinju in s tem zaključek leta. Pri gasilcih se dobivamo na vsake 14 dni, v sredah ob 17h in smo skupaj do 18.30. Po potrebi se dobivamo tudi pogosteje, predvsem v času tekmovanj.

 

Kaj počnemo?

Program izvajamo po planu dela, ki se ga napiše na začetku letu. Udeležujemo se gasilskih tekmovanj, orientacije, gasilskega kviza, likovne razstave, nočnega pohoda, smučarskega tekmovanja, ekskurzij, ki jih organizira društvo, različnih ogledov, kot so gasilska brigada Ljubljana, reševalna postaja Ljubljana, Regijski Center za obveščanje. Na koncu leta pa nas čaka tudi taborjenje, enotedensko letovanje v Bohinju in uživanje brez staršev je pravo veselje za otroke.

 

Tekmovanja, katerih se udeležujemo pa delujejo na več nivojih. Na nivoju zveze, regije in države. V kolikor se ekipa uvrsti med prvih 4 ekip, se udeleži regijskega tekmovanje, od kjer napredujejo naprej na državni nivo.

 

Poleg tekmovanj, pa v društvu dajemo poudarek tudi na preventivi in se učimo, ter opravljamo preventivne značke, ter veščine. Velikokrat imamo družabna srečanja in izdelujemo bolj prijetne stvari, kot so izdelovanje novoletnih čestitk, novoletne zabave, izrezovanje buč za helloween, nočno sankanje ipd.

 

Nikar ne oklevaj in se hitro vpiši med mlade, ter spoznaj veliko novih prijateljev in prijateljic, ter bodi skupaj z nami del najštevilčnejše prostovoljne organizacije v Sloveniji.

 

Za kakršna koli vprašanja pa se obrnite na mentorico:

Lena Zdešar

tel: 068131158

Email: lena.zdesar@gmail.com, info.brdo@gzl.si